Novice

HANNOVER MESSE 2018

Rodex se bo ponovno predstavil na Hannover Messe 2018 od 23. do 27. aprila 2018 v hali 5, prostor B24. Veselimo se vašega obiska.


HANNOVER MESSE 2016
Bili smo na sejmu Hannover Messe, ki je potekal od 25. do 29. aprila v Hannovru.SEPTEMBER 2015

V letu 2015 smo povečali, prenovili in opremili vse proizvodne prostore, vložili dodatna finančna sredstva v novo tehnologijo in najsodobnejšo strojno opremo v orodjarni in plastikarni.
Zaposlili smo 8 novih strokovnjakov v razvoju, konstrukciji, orodjarni in plastikarni.

 

5 OSNI OBDELOVALNI STROJ HERMLE C400 U
 

ter SODICK AG60L/LN2 - STROJ ZA POTOPNO EROZIJO
   


CERTIFIKAT BONITETNE ODLIČNOSTI 2015

Našo poslovno odličnost so ponovno nagradili v podjetju Bisnode, vodilni družbi za medije ter poslovne in bonitetne informacije v Sloveniji, s sedežem v Stockholmu. Podelili so nam certifikat bonitetne odličnosti, saj izpolnjujemo kriterije in spadamo med top slovenske poslovne subjekte. Tako smo upravičeni do uporabe statusa AAA kot simbola najvišje bonitetne odličnosti.

JUNIJ 2015
Z nakupom novih strojev ENGEL Victory 120 spex, 50 spex in 28 tech smo povečali kapacitete na brizganju plastike in tako začasno zadovoljili potrebe kupcev.

 


EXPO 2015
Bili smo na sejmu EXPO 2015, ki je potekal od 5. do 18. maja v Stuttgartu.Pripravljamo se na EXPO 2015

   


HANNOVER MESSE 2015
Bili smo na sejmu Hannover Messe, ki je potekal od 13. do 17. aprila v Hannovru.

   


2014 - PRIDOBITEV NOVIH POSLOVNIH PROSTOROV

Podjetje je v tem obdobju odkupilo že obstoječe in dodatne poslovne in proizvodne prostore na lokaciji in naslovu sedeža podjetja kjer že obratuje in si tako izboljšalo pogoje za poslovanje.


CERTIFIKAT BONITETNE ODLIČNOSTI 2012

Našo poslovno odličnost so opazili v podjetju Bisnode, vodilni družbi za medije ter poslovne in bonitetne informacije v Sloveniji, s sedežem v Stockholmu. Podelili so nam certifikat bonitetne odličnosti, saj izpolnjujemo kriterije in spadamo med top slovenske poslovne subjekte. Tako smo upravičeni do uporabe statusa AA kot simbola ocene bonitetne odličnosti.


NOVEMBER 2010: NOV MERILNI LABORATORIJ

Z novo klimatizirano merilnico, 3D merilnim strojem in usposobljenim kadrom bomo lahko nenehno preverjali kakovost orodjarskih polizdelkov, brizganih in štancanih delov in samostojno izdelovali merska poročila. Storitve merjenja ponujamo tudi na trgu.

V OKTOBRU 2010: OTVORITEV NOVEGA OBRATA ZA BRIZGANJE TERMOPLASTOV

Zahteve kupcev  so nas vodili v ustanovitev svojega oddelka za brizganje plastike. Z pomočjo izkušenih kadrov in novo strojno opremo smo sposobni zadostiti zahtevam po visoki kakovosti izdelkov. Brizgamo predvsem ' tehnično plastiko ' za svoje potrebe, presežne kapacitete pa bomo ponudili trgu. Trenutno lahko izdelujemo izdelke do teže 360 g na strojih do 160T zapiralne sile.
SEPTEMBER 2010 – OSVAJAMO NOVE TEHNOLOGIJE


Z nakupom 3-osnega HSC CNC obdelovalnega centra INGERSOLL SPEEDHAWK 650 in usposabljanjem novih ljudi smo naredili velik korak naprej pri tehnologiji izdelave orodij. Z novo pridobitvijo osvajamo tehnologijo izdelave grafitnih elektrod in rezkanje v kaljene materiale.Poslovni.Dnevnik.si Poslovni dnevnik

Izbor gorenjske gazele 2009

Poslovni dnevnik - nedelja, 04.10.2009 22:00 Tekst: Matija Krnc


Najboljše gazele na Gorenjskem: Bojan Veber, direktor podjetja Exoterm IT, letošnje gorenjske gazele, Danica Žitnik, direktorica podjetja Rodex, ob njej Jugoslav Petković, direktor podjetja Mimovrste, lanskoletne gorenjske gazele in bronaste gazele 2008. (Foto: Jaka Adamič)

Podjetniški navdih so prireditvi že v uvodu pridali govorci - župan Kranjske Gore Jure Žerjav, mag. Darja Radić, generalna sekretarka na Ministrstvu za gospodarstvo in mag. Aleksander Bratina, ki je tokrat nadomeščal predsednika uprave časopisne družbe Dnevnik. Vsi so poudarili pomen tako projekta Gazele kot tudi uspešnih podjetniških zgodb, o katerih se v medijih še vse premalo piše. Podjetništvo omogoča gospodarski razvoj, zato mora v Sloveniji postati vrednota in priznanje najbolj uspešnim naj poveča njihov družbeni ugled.

Prav posebno energijo pa je med zbrane podjetnike in druge udeležence prireditve vnesla Danica Žitnik, direktorica Rodexa: "To, kar smo dosegli, me osrečuje, zato se zahvaljujem tako svojemu vodstvu kot tudi vsem svojim sodelavcem. Priznanje, ki smo ga prejeli, je priznanje za naše minulo delo in veseli smo, da je družba opazila, da tudi v težavnih razmerah delamo dobro. Seveda je priznanje tudi velika spodbuda za kakovostno delo v prihodnje. Čestitke organizatorju, ki je pripravil izredno prijetno prireditev, dogodek, ki izpostavlja uspešne zgodbe in spodbuja podjetnost. Veseli smo, da smo tokrat tudi mi del teh zgodb."

 
Svoje zahtevne kupce vedno znova presenečajo

Poslovni dnevnik - nedelja, 27.09.2009 22:00 Tekst: dnevnik

Podjetje Rodex se je v 25 letih pod vodstvom lastnice in direktorice Danice Žitnik razvilo iz obrtne delavnice v Železnikih v sodobno podjetje s sedežem v Kranju - sistemskega dobavitelja in izvajalca celovitih rešitev na področju malih aparatov. Dejavnosti podjetja so konstrukcija in izdelava orodij (kalupov) in štanc, brizganje termoplastov in gume, izdelava raznovrstnih navitij, sestava in montaža elektronskih aparatov.Direktorica Rodexa Danica Žitnik veliko energije vlaga v usposabljanje svojih sodelavcev in je prepričana, da lahko z dobrim timom kot sistemski dobavitelj zagotavlja vedno nove, boljše ter učinkovitejše rešitve in izdelke na trgu. 

Rodex sodeluje s svojimi kupci pri razvoju izdelka, orodij, tehnologije in dizajnu novih produktov. Za zagotavljanje celovitih rešitev Rodex vključuje v svojo verigo tudi številne slovenske kooperante, ki rastejo skupaj s podjetjem tako na kakovostni kakor tehnološki ravni. Organizacija celotnega procesa in nadzor nad njim pa kupcu omogoča dostavo "right-in-time" na želeno mesto.

Podjetje svoje kupce vedno znova preseneča z vedno boljšo ponudbo, izredno dobro organizacijo in odzivnostjo na potrebe naročnikov, kratkim odzivnim časom, inovativnostjo, saj izdeluje tudi namenske priprave, orodja, stroje, polavtomate in avtomate, ki so potrebni za boljšo, sodobnejšo, hitrejšo izvedbo in proces proizvodnje.

Posebnost podjetja je visoka kvaliteta izdelkov in hkrati cenovna konkurenčnost, s čemer si je v tujini pridobilo visoko mesto med sistemskimi dobavitelji. Glavni kupci so znana nemška podjetja, za sodelovanje s podjetjem se zanimajo tudi ameriški kupci, kjer so pogajanja že v teku. Podjetje je močno vpeto v globalni trg, saj njihov izvoz predstavlja 98 odstotkov prihodkov, visok je tudi delež tujih dobaviteljev.

Direktorica Danica Žitnik veliko energije vlaga v usposabljanje svojih sodelavcev in je prepričana, da lahko z dobrim timom kot sistemski dobavitelj zagotavlja vedno nove, boljše ter učinkovitejše rešitve in izdelke na trgu. Povratne informacije glavnih kupcev potrjujejo, da smo daleč najboljši in najzaneslivejši dobavitelj.

Sedanja gospodarska kriza seveda povzroča določene težave in zastoje, vendar vodstvo podjetja še intenzivneje preučuje nove trge in deluje na pridobivanju večjih tržnih deležev. Tudi v času krize podjetje zagotavlja tekoče poslovanje in redno poravnava svoje obveznosti.

Podjetje nastopa na svetovnem trgih popolnoma samostojno. Kljub težkim razmeram pa izboljšuje svojo storitev in prepoznavnost na trgu in bo ob koncu recesije samo še močneje pripravljeno na nove izzive, je prepričano vodstvo.SÜDTEC 2009
V letošnjem letu smo se udeležili sejma Südtec v Stuttgartu.
Nekaj utrinkov:EUROMOLD 2008
Bili smo na sejmu Euromold 2008, ki je potekal od 3.-6.12.2008 v Frankfurtu; Hala 6.0, razstavno mesto C100.
SWISSTECH 2008
Bili smo na sejmu Swisstech 2008, ki je potekal od 18.-21.11.2008 v Baslu; Hala 2.0, razstavno mesto K81.
ELECTRONICA 2008
Bili smo na sejmu Electronica 2008, ki je potekal od 11.-14.11.2008 v Münchnu; Hala B6, razstavno mesto 267.
RODEX d.o.o.
Ljubljanska 24a
4000 Kranj
Slovenija

Tel.: ++386 4 280 98 80
Fax: ++386 4 280 98 81

Email:


print sitemap